Med Rikke i garderobeskabet

Frederikke

pædagog, 46 år

Jeg mødte Rikke i forbindelse med et vægtabsforløb ved et foredrag i fitness.dk hvor vi lærte om style. Rikke fik os til at se os selv i spejlet på ny. Vi talte en masse om kropsbygning og tøj. Hvem vi var, og hvad vi gerne ville opnå. Rikke tog udgangspunkt i os/ hver enkelt kvinde og det tøj, vi havde på den aften. Det var fantastisk. Vi havde alle tøj på der gjorde os grimmere end nødvendigt!

Rikke stillede os op foran spejlet og forklarede. ”Det tøj du har valgt”, som hun sagde., ”gør det egentligt noget godt for din krop, din personlighed og det du gerne vil vise omverden?” Det jeg lærte mest af, var den store ærlighed os kvinder imellem, vi talte om hvilke type kvinde og kropsbygning vi havde, og hvad vi gerne ville opnå af forandringer. Jeg blev klar over, at jeg ikke var alene, at mange kvinder ikke er ordenlige ved sig selv. Ikke tror nok på sig selv, og at vi alle ligger under for forskellige ting helt fra vores barndom. Jeg blev også klar over, at det er muligt at ændre på disse ting. Men vi må starte med os selv.

Da jeg gik hjem, var jeg helt vildt glad på en ny måde. Så jeg bestilte Rikke til et hjemmebesøg med garderobetjek og en indkøbstur (som jeg vil sige gjorde mig til prinsesse for en dag! : ) – jeg glemmer det aldrig! Inden Rikke kom hjem til mig, var jeg temmelig nervøs. Jeg skulle rydde op i mit klædeskab. Det tøj, der var for stort, forvasket eller som jeg ikke havde brugt igennem det sidste år skulle ud. Fejlkøb skulle ud – helt ud! Rikke tog det pænt, da hun kom og så mit klædeskab, der selvfølgelig stadigvæk var fuld af ubrugeligt tøj. Vi tog en masse billeder af mig i forskellige sæt tøj. Rikke lærte mig at tænke i nye kombinationer. Jeg fik lært at bruge en BH, der passer, jeg fik ideer til at sætte håret på nye måder, jeg lærte at bruge forskellige accessories, som fx smykker, tasker og sko.

Da Rikke gik, var der ryddet op i klædeskabet, og jeg var klar til at eksperimentere. Vi havde fået et overblik over, hvad jeg manglede i min garderobe, og vi havde aftalt en indkøbstur. Jeg glædede mig helt vildt! De næste dage og uger prøvede jeg forskellige sæt tøj af, både til arbejde og til forskellige arrangementer. Jeg opdagede mange ting på den måde: hvordan klæder skaber folk, som man siger. Jeg fik mange reaktioner, en kvinde på arbejde gav mig mit livs kompliment: ”Du ligner Nicole Kidman!” Sådan havde jeg aldrig set mig selv før. I forskellige forhandlings-sammenhænge gik mit liv pludselig nemmere, jeg fik mere medvind og flere ting igennem. Jeg havde en følelse af at flyve – det var helt fantastisk!

Jeg erfarede, at det har stor betydning, hvordan jeg ser ud ,og hvilke tilbud jeg får, både på job og privat. Det kan godt betale sig at gøre sig umage.

Endelig kom dagen da Rikke og jeg skulle på indkøb. Vi mødtes i en skøn lille butik i nærheden af, hvor jeg bor, og så prøvede jeg tøj i ca.3 timer tror jeg nok. Det føltes ikke som lang tid! Vi arbejdede og svedte. Rikke havde allerede fundet en masse tøj frem, og jeg prøvede det hele foran spejlene. Det var en sand fryd! Rikke lærte mig, hvordan vi kan ændre vores attitude/look ved at sætte tøj, sko og accessories sammen på nye måder. Så vi understreger, hvem vi er, og hvad vi vil opnå. Da vi var færdige udvalgte jeg for 14.000,- kr. som jeg købte med hjem. Jeg har aldrig brugt så mange penge på mig selv og mit udseende, og mine knæ rystede. Jeg havde en god veninde, der kom og hentede mig, og vi drak os fulde og grinede og fejrede min forvandling bagefter.

Nu tænker jeg tilbage på den dag, og en sådan under jeg alle mennesker at opleve. Jeg fejrede et halvt års målrettet arbejde med mig selv, og jeg var oven i købet så heldig, at jeg havde nogen at dele det hele med.

#Stylist #forkældigselv #blivstylet #garderobe #personligstyling

Udvalgte blogindlæg
Seneste blogindlæg